Belfast stedentrip: Opwindend Ierland

Belfast wordt ook wel een van de opwindendste steden van Ierland genoemd. In de stad vind je niet alleen geweldige restaurants, maar ook vele traditionele pubs. Als je van eten en drinken houdt, is de stad dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Je komt echter niet alleen voor het eten en drinken naar Belfast: in de stad zijn ook veel bezienswaardigheden te vinden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Belfast is een zeer gevarieerde stad. Je kunt er kennis maken met het machtige scheepsbouwverleden (leuk weetje: in Belfast werd de Titanic gebouwd!), maar je kunt je er ook onderdompelen in een dynamische kunstscene.

Je zal je dan ook zeker niet vervelen tijdens jouw citytrip in deze bijzondere stad. En omdat Belfast vrij compact is, kom je snel en eenvoudig van A naar B. Dit is fijn, want dit betekent dat je zo veel mogelijk dingen kunt zien, doen en beleven tijdens je citytrip.

De gemiddelde temperatuur in Belfast is 14 graden.

Bezienswaardigheden in Belfast

Bezienswaardigheid 1

Bezienswaardigheid 1

Bezienswaardigheid 1

De bekendste bezienswaardigheid in Belfast is de Titanic Belfast. Dit unieke museum is gebouwd op de scheepshelling waar meer dan 100 jaar geleden de echte Titanic werd gebouwd.

Je bent zeker enkele uren in dit museum, om het hele verhaal van de Titanic te horen. In Titanic Belfast vind je maar liefst negen zalen, verspreid over zes vloeren. Ook zijn er interactieve tentoonstellingen, kun je er een onderwaterbioscoop bezoeken en kun je er een ritje maken over de scheepswerf. Een aanrader voor jong en oud!

Wil je kennis maken met het authentieke Belfast tijdens je citytrip? Dan ga je naar St George’s Market op vrijdagochtend, zaterdagochtend of zondagochtend. Op deze markt vind je maar liefst 150 kramen met antiek, metaal handwerk en uiteraard heel veel eten. Je kunt er bijvoorbeeld vis en schaaldieren eten, maar ook geitenvlees en sodabrood.

Belfast is een echte stad, maar in de stad vind je wel mooie natuur. Denk hierbij aan diverse parken, maar ook aan de Botanic Gardens. Deze tuinen werden in de negentiende eeuw ontworpen en zijn een must om te bezoeken als je van groen houdt.

Musea & cultuur

Het bekendste museum van Belfast is Titanic Belfast. Een ander museum dat zeker de moeite waard is om te bezoeken, is het Ulster Museum. Dit museum heeft vele bijzondere schatten in de collectie, waaronder tienduizenden fossielen en botten van verschillende soorten dinosaurussen.

Ook bewonder je er tentoonstellingen over de opkomst (en uiteindelijk helaas ook de val) van de industrie van Belfast. Trek een paar uur uit voor dit museum, want het Ulster Museum is erg groot.

In de directe omgeving van Titanic Belfast vind je de SS Nomadic. Dit grote schip werd in 1911 gebouwd en ligt nog altijd in het water. Het schip ziet er nog steeds prachtig uit, want het is door de jaren heen diverse keren uitvoerig gerestaureerd.

Fietsen in Belfast

Lokale specialiteit

Wil je een lokale specialiteit proeven tijdens je citytrip in Belfast? Neem dan een Ulster Fry als ontbijt. Een Ulster Fry bestaat uit twee worstjes, twee stukken bacon, twee stukken brood en ei. Eigenlijk lijkt Ulster Fry op het traditionele English Breakfast, maar velen vinden een Ulster Fry smaakvoller dan de Engelse variant van dit grote ontbijt.

Laatste blogs over Belfast

Luchthaven in de buurt van deze stad.

Luchthaven in de buurt van Belfast

In de directe omgeving van Belfast vind je twee luchthavens. Belfast International is een grote luchthaven, waar dagelijks vele verschillende internationale vluchten landen.

George Best Belfast City Airport is een stuk kleiner. Hier landen voornamelijk vliegtuigen uit Groot-Brittannië en Ierland. De kans is dan ook groot dat je op Belfast International landt als je vanuit Nederland naar Ierland vliegt.

Adres

Airport Rd, Belfast BT29 4AB, Verenigd Koninkrijk

Boek een dagje Obidos als dagtrip vanuit Lissabon, de hoofdstad van Portugal. TIP!