Obidos

In de directe omgeving van Lissabon vind je het bijzondere stadje Óbidos. Deze pittoreske stad stamt uit de middeleeuwen en is een van de best bewaarde vestigingsstadjes van Portugal.

Veel mensen die in Lissabon verblijven, kiezen ervoor om een dagtrip te organiseren naar Óbidos. En dit is zeker de moeite waard, want het kleine stadje is prachtig.

In Óbidos vind je diverse historische bouwwerken, waaronder een kasteel en een indrukwekkende toegangspoort. Ook de stadsmuur van Óbidos is prachtig.

Door over deze muur heen te lopen, heb je een mooi uitzicht op het middeleeuwse vestigingsstadje. Verder is het gewoon erg leuk om door de smalle straatjes van Óbidos te dwalen.

Tijdens een wandeling door de bijzondere stad waan je je echt in de middeleeuwen. Houd wel rekening met drukte, want zeker in de vroege ochtend vertrekken er veel georganiseerde tours naar Óbidos.

Bezienswaardigheden

In Óbidos vind je vele historische bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheid is het kasteel van Óbidos. Dit kasteel werd in de twaalfde eeuw gebouwd en wordt vandaag de dag gebruikt als hotel.

Ben je in juli in het middeleeuwse stadje? Dan moet je zeker even langs het kasteel lopen, want in juli wordt hier het Mercado Medieval georganiseerd. Dit festival staat helemaal in het teken van de middeleeuwen en duurt twee weken.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid is de Porta da Vila. Dit is de belangrijkste toegangspoort van het middeleeuwse stadje.

Als je onder deze poort door loopt, moet je zeker even omhoog kijken. Het plafond van de toegangspoort is namelijk prachtig beschilderd.

Tot slot raden wij je zeker aan over de stadsmuren van Óbidos te wandelen. Op de stadsmuren heb je namelijk een mooi uitzicht op de kleine stad. Wees wel voorzichtig, want de stadsmuren zijn niet overal even veilig.

Musea

De meeste mensen gaan naar Óbidos om zich tijdelijk in de middeleeuwen te wanen, niet voor de musea. Heb je nog wat tijd over, dan kun je er toch voor kiezen om een museum te bezoeken in de pittoreske stad.

In de directe omgeving van Óbidos zijn enkele musea te vinden, maar in de stad zelf is er slechts één. Dit museum heet Museu Municipal de Óbidos.

In Museu Municipal de Óbidos bewonder je een vaste tentoonstelling met diverse (historische) kunstwerken en diverse tijdelijke tentoonstellingen. Je kunt het museum gratis bezoeken. Heb je heel Óbidos al gezien en wil je de stad nog niet verlaten, dan is het zeker interessant om even naar binnen te lopen.

Lokale specialiteit

In Portugal wordt er veel kersenlikeur gedronken. Niet in een gewoon glas, maar in een bakje van chocolade. Ook in Óbidos kun je deze lokale specialiteit proeven. Het drankje wordt, inclusief bakje van chocolade, bij diverse winkeltjes verkocht.

Verder kun je kennis maken met de middeleeuwse keuken als je in de maand juli in Óbidos. Op het jaarlijkse Mercado Medieval worden er namelijk allerlei maaltijden uit de middeleeuwse tijd geserveerd, waaronder varken van het spit.

Luchthaven in de buurt van Óbidos

De luchthaven van Lissabon, Aeroporto Humberto Delgado, ligt het dichtst in de buurt bij het middeleeuwse stadje Óbidos. Je bent vanuit deze luchthaven ongeveer een uur onderweg om Óbidos te bereiken.

De meeste mensen bezoeken Óbidos tijdens hun vakantie in Lissabon. Ze vliegen richting Aeroporto Humberto Delgado, brengen de vakantie door in Lissabon en gaan een dagje naar het middeleeuwse stadje Óbidos.