Óbidos: Pittoresk vestigingsstadje nabij Lissabon

In de directe omgeving van Lissabon vind je het bijzondere stadje Óbidos. Deze pittoreske stad stamt uit de middeleeuwen en is een van de best bewaarde vestigingsstadjes van Portugal.

Veel mensen die in Lissabon verblijven, kiezen ervoor om een dagtrip te organiseren naar Óbidos. En dit is zeker de moeite waard, want het kleine stadje is prachtig.

Het is erg leuk om door de smalle straatjes van Óbidos te dwalen. Tijdens een wandeling door de bijzondere stad waan je je echt in de middeleeuwen. Houd wel rekening met drukte, want zeker in de vroege ochtend vertrekken er veel georganiseerde tours naar Óbidos.

De gemiddelde temperatuur in Obidos is 18 tot 22 graden.

Handige links

Visit Portugal
Korting in Lissabon

Bezienswaardigheden in Óbidos

Bezienswaardigheid 1

Bezienswaardigheid 1

Bezienswaardigheid 1

In Óbidos vind je diverse historische bouwwerken, waaronder een kasteel en een indrukwekkende toegangspoort. Ook de stadsmuur van Óbidos is prachtig. Door over deze muur heen te lopen, heb je een mooi uitzicht op het middeleeuwse vestigingsstadje.

Musea & cultuur

In de directe omgeving van Óbidos zijn enkele musea te vinden, maar in de stad zelf is er slechts één. Dit museum heet Museu Municipal de Óbidos.

In Museu Municipal de Óbidos bewonder je een vaste tentoonstelling met diverse (historische) kunstwerken en diverse tijdelijke tentoonstellingen. Je kunt het museum gratis bezoeken. Heb je heel Óbidos al gezien en wil je de stad nog niet verlaten, dan is het zeker interessant om even naar binnen te lopen.

Fietsen in Obidos

Lokale specialiteit

In Portugal wordt er veel kersenlikeur gedronken. Niet in een gewoon glas, maar in een bakje van chocolade. Ook in Óbidos kun je deze lokale specialiteit proeven. Het drankje wordt, inclusief bakje van chocolade, bij diverse winkeltjes verkocht.

Verder kun je kennis maken met de middeleeuwse keuken als je in de maand juli in Óbidos. Op het jaarlijkse Mercado Medieval worden er namelijk allerlei maaltijden uit de middeleeuwse tijd geserveerd, waaronder varken van het spit.

Laatste blogs over Óbidos

Luchthaven in de buurt van deze stad.

Luchthaven in de buurt van Óbidos

De luchthaven van Lissabon, Aeroporto Humberto Delgado, ligt het dichtst in de buurt bij het middeleeuwse stadje Óbidos.
Je bent vanuit deze luchthaven ongeveer een uur onderweg om Óbidos te bereiken.

Adres

Alameda das Comunidades Portuguesas, 1700-111 Lisboa, Portugal

Boek een dagje Obidos als dagtrip vanuit Lissabon, de hoofdstad van Portugal. TIP!