Cadiz: Het geheim van Andalusië

Cadiz wordt ook wel het best bewaarde geheim van Andalusië genoemd. De havenstad is prachtig, maar er komen niet zo veel toeristen als in Marbella, Sevilla, Malaga en diverse andere grote steden in Andalusië.

Wat deze stad zo bijzonder maakt, is het feit dat Cadiz de oudste bewoonde stad van West-Europa is. De stad werd in 1100 voor Christus gesticht door de Feniciërs en sindsdien is er veel gebeurd.

In de achttiende eeuw ging het opvallend goed met de stad, want toen was Cadiz het centrum van de Spaande handel met de Nieuwe Wereld. In die tijd groeide de stad uit tot een van de rijkste steden van Spanje. De invloeden van deze periode zie je nog altijd duidelijk terug in de oude binnenstad.

De gemiddelde temperatuur in Cadiz is 18 tot 22 graden.

Bezienswaardigheden in Cadiz

Bezienswaardigheid 1

Bezienswaardigheid 1

Bezienswaardigheid 1

Je kunt je met gemak de hele dag vermaken in de prachtige havenstad Cadiz. In de stad is namelijk veel te zien, te doen en te beleven. De meeste bezienswaardigheden vind je in het oude centrum van de havenstad.

Denk hierbij aan de kathedraal, die je voor 5 euro entree mag bezoeken. Achter de kathedraal vind je de resten van een Romeins theater, die ook zeker de moeite waard zijn om even te bewonderen. Verder kun je gewoon heerlijk door het oude centrum wandelen. Tijdens een wandeling door het historische centrum maak je echt kennis met het oude Cadiz. Blijf wel binnen de ring, want daarbuiten kom je voornamelijk lelijke nieuwbouw tegen.

Verder is het leuk om de haven van Cadiz te bezoeken. En wil je een dagje naar het strand? Dan is dit ook zeker mogelijk in Cadiz. In de stad vind je diverse mooie stranden, waaronder Playa de la Caleta. Achter dit strand vind je de oude visserswijk van Cadiz. Hier kun je na een dagje relaxen op het strand heerlijke visgerechten eten.

Musea & cultuur

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Cadiz? Dan bezoek je Casa del Obispo. Dit museum staat helemaal in het teken van de veelbewogen geschiedenis van de havenstad. Je kunt een losse ticket voor het museum kopen, maar je kunt ook een combinatieticket kopen voor de Torro de Oniente. Dit is een oude toren die je een prachtig uitzicht biedt over de stad.

Ook een aanrader: Museo de Vinos y Torro. Dit museum staat geheel in het teken van Spaanse wijnen. Je kunt er door wijnkelders lopen, maar uiteraard ook diverse wijnen proeven. Misschien iets minder interessant voor de kids, maar zeker leuk voor volwassen wijnliefhebbers.

Fietsen in Cadiz

Lokale specialiteit

De lokale specialiteit van Cadiz is verse vis uit de baai van de havenstad, die in olijfolie gefrituurd wordt. Ga je naar de oude visserswijk van de stad, ook wel Barrio de la Viña genoemd door de locals van Cadiz, dan kun je deze lokale specialiteit bij diverse visrestaurants proeven.

Laatste blogs over Cadiz

Luchthaven in de buurt van deze stad.

Luchthaven in de buurt van Cadiz

In de directe omgeving van Cadiz vind je Airport Jerez de la Frontera, ook wel Jerez Airport genoemd. Deze luchthaven ligt 44 kilometer van de havenstad verwijderd. Je bent minimaal een half uur onderweg als je vanuit Jerez Airport in het centrum van Cadiz wil komen.

Adres

Carretera N-IV, km. 628.5, 11401 Jerez de la Frontera, Cádiz, Spanje

Boek een dagje Obidos als dagtrip vanuit Lissabon, de hoofdstad van Portugal. TIP!